Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek A japán diákok nem lelkesednek az angoltanulásért

A japán középiskolások hetven százaléka úgy gondolja, hogy hasznos az angoltanulás a későbbi karrierjük szempontjából, viszont csak 11%-uk szeretne ténylegesen olyan munkakörben dolgozni, ahol használnia is kéne nyelvtudását…

 

A novemberi felmérés során több mint háromezer középiskolást kérdeztek meg Japánban arról, hogy mennyire tartják fontosnak és hasznosnak az angoltanulást. Az előző, 2003-as hasonló felméréshez képest jóval többen gondolják úgy, hogy szükségük van az angoltudásra egy jó munkahely megszerzéséhez - most a diákok hetven százaléka vélekedett így.

Úgy tűnik azonban, hogy a diákok bár felismerik, hogy az angol nyelv ismerete egyre elengedhetetlenebb, nem annyira élvezik a nyelvtanulást: amikor azt kérdezték tőlük, hogy szeretik-e az angolt, csak a diákok 30%-a válaszolt igennel. A kutatásról szóló beszámoló szerint a kérdés nem az angoltanulás iránti érzésekre kérdezett rá, hanem az angol, mint nyelv iránti érzésekre, ami messze nem ugyanaz, de ez akkor is elég alacsony arány.

Yomiuri

 

 

 
Megvitat (1 hozzászólás)
A japán diákok nem lelkesednek az angoltanulásért
Feb 07 2012 14:05:01
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: A japán diákok nem lelkesednek az angoltanulásért

Remélem, a kandzsitanulást jobban élvezik)
#5067

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 1 bejegyzés)