Kezdőlap Rovatok Nintendo Ghibli mese készül DS-re
Manapság kevés animerajongónak kell bemutatni Totorót, Chihirot vagy a Vándorló Palotát. A Ghibli Stúdió nem csak új sikermozikat akar készíteni, hanem készül betörni a játékiparba is, így nemsokára már konzoljainkon is találkozhatunk kedvenceinkkel.

Nem, természetesen nem bőrlehúzásról van szó. A Ghibli Stúdió valójában szeretné átültetni a Hayao Miyazaki filmekre jellemző magával ragadó történetmondást, a grafikát és az egyedire formált karaktereket a Nintendo DS-re. A tervezők már közös projektet is indítottak a Level-5 játékstúdióval (részben az Ő érdemük a Professor Layton játéksorozat is), és előreláthatólag a „Ninokuni"-ra keresztelt játék már karácsonyra a kezünkben lehet majd a rákövetkező évben a Sony Playstation 3-ra is kiadják a szoftvert.

A Ninokuni játék történetében egy Olivér nevű kisfiú kalandjait fogjuk végigkövetni, a Ghibli mesékre jellemző fantasy, történelmi elemekkel teli környezetben. A játékkazettához járni fog egy 352 oldalas varázskönyv is, tele azokkal a varázslatokkal, amik segítenek majd Olivérnek megküzdeni rosszakaróival és, hogy végül visszahozhassa halott édesanyját az életbe.

A Level-5 stúdió elnöke, Akihiro Hino elmondása szerint a Ninokuni minden korosztály számára élvezhetővé kívánják tenni, hiszen a Ghibli mesék rajongótáborában egyaránt találhatunk kisgyerekeket és nagyszülőket. A játék, a varázskönyvvel együtt előreláthatólag 75 dollárnak megfelelő jenbe fog kerülni Japánban.

 
Megvitat (2 hozzászólás)
Válasz: Ghibli mese készül a DS-re
Dec 04 2010 17:08:23
Már van a játékhoz gameplay demo is. Mondjuk ez a varázslatrajzolás már fel lett használva a Witch Wish játékban, ami szintén egy Miyazaki film hangulatát kelti miközben akciódús is. Nyári szünetem legjobb egy hete volt amikor ezzel játszottam:
#4562
Ghibli mese készül a DS-re
Jun 30 2010 07:28:13
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Ghibli mese készül a DS-re

Mondjuk egy Totoro-s DS játéknak nem mondanék nemet
#4449

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 2 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 88 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek