Kezdőlap Rovatok Cikkek Neko Cafe, vagyis Macska Kávézó (Cat Cafe)

Néhány éve Tokióban egy új ötlet látott napvilágot: kávézók, ahol macskákkal körülvéve lehetünk, fotózhatjuk azokat, élvezhetjük társaságukat. Így született meg a Neko Cafe vagy Cat Cafe fogalma, és mára számtalan ilyen üzlet létezik. De nézzünk csak be az ajtók mögé…

Először is ne higgyük, hogy ez a hír kacsa lenne. Már 2007. márciusában a Reuters hírügynökség írt az első kávézóról – később mellesleg a LIFE magazin is –, amely a macskák rajongóinak nyílt, és a Calico cafe (Kyariko, きゃりこ) nevet viseli (íme a Reuters hír, és a kávézó oldala is: http://www.reuters.com/article/idUST34914420071204 - http://cafecalico.com/toppage.html). Szóval létező dologról beszélgetünk, és azt hiszem a gyengébb idegzetű, kevésbé-cicás olvasók is megnyugodhatnak, mert ezek a helyek rendkívül tiszták, maguk az ott élő állatok is körültekintően vannak tartva, és külön figyelmet fordítanak a szellőzésre. Olyan igazi japán precizitással működik ez is. (Az állatvédőket is szeretném megnyugtatni, azt hiszem az alább következő képek elég bizonyítékot szolgáltatnak arra nézve, hogy: igen, a cicák jól érzik magukat!)

A precizitásnál maradva, először is van egy „menü”, amelyet még belépés előtt láthatunk. Na, nem éppen ételekről és italokról, hanem sokkal inkább a „lakókról”:

 --08.01.Neko.Cafe.menu

Aztán, ha befizettük a belépőt (ez az összeg kb. 1500-2000 Ft-tól kezdődik, amely egy óra ott tartózkodásra ad lehetőséget, és persze lehet tovább is maradni, csak akkor a költségek is változnak), akkor cipőnket lehúzva és kézmosást követően léphetünk csak be magába a kávézóba. Természetesen ott egyrészt élvezhetjük a macskák társaságát, másrészt kedvünkre fogyaszthatunk a kínálatból, vagy oszthatjuk azt meg kedvenceinkkel. Nem mellesleg jellemzően ezekben a kávézókban hatalmas manga kínálat is van, amelyeket bátran olvasgathatunk, és ha már otthon nincs házi kedvencünk, hát egy ilyen helyen „kölcsönözhetjük” az élményt, hogy egy doromboló szőrkirályt simogatunk olvasás közben (már, ha akad olyan, akinek kedve van hozzánk).
Nézzük is meg az első ilyen kávézó mostani honlapjáról az ott élő cicákat:

 --08.02.Kyariko.Cafe

Persze rengeteg fotó készül egy ilyen helyen. Telefonok és kamerák számtalan formában és méretben kerülnek elő. Nem meglepőek tehát az egyszerű szabályok, vagyis: miután levetted cipőd, megmostad a kezed és beléptél a macskák közé, ne húzd a farkukat, ne kényszerítsd őket, hogy veled foglalkozzanak, és ne használj vakut.

Végezetül nézzünk is meg néhány hangulatképet. Íme, így relaxál Japánban egy igazi macskakedvelő:

 --08.03.NEKO.Cafe

 

 
Megvitat (2 hozzászólás)
Neko Cafe, vagyis Macska Kávézó (Cat Cafe)
May 11 2010 08:57:38
Végem van :3
Egyébként létezik totál hasonló nyulakkal is
www.americurry.com/dine-on-curry-with-bunnies-at-usagi-to-cafe/
#4424
Neko Cafe, vagyis Macska Kávézó (Cat Cafe)
May 08 2010 10:10:06
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Neko Cafe, vagyis Macska Kávézó (Cat Cafe)

De édeeeessss
Mondjuk megnézném, hogy pontosan betudják-e tartani a vendéglátóegységekre vonatkozó higiénés előírásokat
#4423

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 2 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 49 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek