Kezdőlap Rovatok Nintendo Tezuka Osamu - Hi no tori - Tezuka mangák DS-en (TESZT)

A világhírű mangaka, Tezuka Oszamu munkáit némileg feltuningolva, már-már interaktív olvasókönyvként adták ki Nintendo DS-re.


Image 

 

 

A sorozat első darabja a Hi no tori, vagyis A tűzmadár (magyarán Főnix) címet viseli az eredeti manga után. Tavaly három részt adtak ki, mindhármat rekord méretű, 256 megás kártyán. A képregény alá hangulatos zenéket komponáltak (és "kölcsönöztek" pl. az Egy kiállítás képeiből). Az alsó képernyőn látod a teljes képregény-oldalt, felül mindig az aktuális képkocka jelenik meg. Az A gomb nyomogatásával haladhatsz sorban, vagy az érintőképernyő segítségével ugorhatsz tetszőleges helyre.
Egyes képek alá hangeffekteket kevertek, másokat egyszerű grafikus trükkökkel tuningoltak fel (például a vulkán kitörésekor megrázkódik a kép). Szerencsére viszonylag kevés szöveg van a képregényben, így kezdő japánosok is élvezhetik a programot. A rosszul olvashat sorokat külön gombnyomásra szép olvasható változatban is megjeleníti a program. A nagyobb grafikákat, amelyek nem férnek el a felső képernyőn, ügyesen időzítve, több részletben mutatják meg. Érdekes megfigyelni, hogy a program készítői szerint milyen sorrendben "helyes" végignézni egy méretesebb rajzot.

 

Image

 

Image 


A program egyetlen negatívuma, hogy a szövegekhez középfokúnál is komolyabb japántudás szükséges. Mindenesetre ennek hiányában is érdekes félórát tölthetsz vele.

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 39 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek