Kezdőlap Rovatok Politika Aszó Taró hírlevele - Tavaszi szirombontás
November elsején levelet kaptam egy húszéves hölgytől Kamimacsi városból (Mijagi megye). Levelében arra kért, hogy küldjek üzenetet a felnőtté válás ünnepe alkalmából.Lenyűgözött a hölgy kezdeményező képessége. Boldogan fogadtam a kérést és a következő üzenettel válaszoltam:

Van egy gyönyörű ázsiai káposztaféle, amely Kamimacsiban átvészeli a telet, hogy aztán tavasszal virágba boruljon. Jöhetnek időszakok, amikor ti, friss felnőttek komoly akadályokba ütköztök életetek során, de a virágba borult tavasz mindig várni fog rátok. Ti vagytok, akik az ország jövőjét építitek. Nem az a kérdés, milyen lesz Japán, hanem hogy mi magunk mit fogunk tenni. Minden az akaratotokon és a motivációtokon múlik.

Ez állt az általam küldött üzenetben.

Később ismét levelet kaptam tőle, amelyben leírta, hogy felolvasta üzenetem a felnőtté válás ünnepségén. Így írt: "Képes voltam úgy a felnőttek világába lépni, hogy erős volt bennem az elhatározás: a sarkamra állok és előbbre viszem Japán sorsát".

Mélyen megindítottak a szavai, ugyanis amit a leginkább át akartam adni az üzenettel, azt valóban sikerült eljuttatnom hozzá. Sőt, örömmel fogadtam egy ennyire udvarias köszönőlevelet. Rendkívül fontos, hogy egészen pontosan adjuk át gondolatainkat. Ezt a hírlevelet is fontos eszköznek tartom ahhoz, hogy pontosan eljuttassam az emberekhez a gondolataim.

A 2008-as pénzügyi esztendő második pütköltségvetését elfogadta a Diéta. Amilyen gyorsan csak lehet, szeretném konkrét lépések formájában életbe léptetni. Amennyire csak lehetséges, szeretnék prosperitást hozni a japánok életébe. Ezért számos lépést tervezünk, melyek az emberek mindennapjait könnyítik meg: a terhes kismamáknak ingyenes orvosi vizsgálattal, a gyerekek után járó kedvezmények megnövelésével és az autópálya használati díjának csökkentésével.

Erősen remélem, hogy az embereknek fix összegű támogatást is tudunk nyújtani, amilyen hamar csak lehetséges. Ugyanakkor erre csak akkor nyílik lehetőség, ha az ellenzéki pártok is megszavazzák.

Sajnos az ellenzék halogató stratégiát folytat. Nem értem, miért érzik úgy, hogy el kell húzniuk a döntést.

Soha nem adom fel. A gazdasági válaszlépések folyamatos megvalósítása hozza el a "tavaszt" Japán számára. Elkötelezve, hogy minden helyzetet átvészelek minden tőlem telhetőt megteszek,  hogy eljöjjön a tavasz nemzetünk számára, lehetővé téve a prosperitás "virágainak", hogy szirmot bontsanak.

2009. január 29.


 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 75 vendég böngészi
Linkek