Kezdőlap Rovatok Politika Aszó Taró hírlevele - Az "elme békéje" és "életerő"
Az új esztendő beköszöntével megújult erővel határoztam el, hogy folytatjuk nemzetünk építését.

Egy január negyedikén tartott sajtótájékoztatón két kifejezésben fogalmaztam meg kívánságaim: ansin (belső béke, vagy az elme békéje), illetve "kacurjoku" (életerő). Lehet, hogy hírlevelem olvasói közül néhányan látták is a televízióban a beszédem.

Hőn vágyott célom, hogy megvalósítsunk egy olyan Japánt, "amelyben az emberek belső békében élhetnek", illetve egy "életerős Japánt". Ezek a célok nem fognak megváltozni.

Szilárd eltökéltséggel őszintén szembenézek a jelen kemény körülményeivel és készen állok, hogy a végsőkig megvédjem az emberek mindennapi életét.

A Diéta rendes ülésszaka január ötödikén kezdődött. Elővezettem a 2008-as pénzügyi év második pótköltségvetését, amely olyan lépéseket tartalmaz, mint munkahelyteremtés a régiókban, azonnali készpénz-segély a háztartásoknak, lépések a kkv-k pénzügyi működőképességének megőrzésére és az autópálya-díjak komoly csökkentése.


Az első pótköltségvetéssel együtt, melyet már végrehajtottunk és a 2009-es pénzügyi esztendő költségvetésével három fokozatban, észrevétlenül tesszük meg a szükséges lépéseket, mint egy háromlépcsős rakéta.

Szeretném, ha a 2008-as pótköltségvetést és a 2009-es költségvetést is a lehető leggyorsabban elfogadnák a képviselők. A javaslatok gyors elfogadása és életbe léptetése jelentené a legjobb gazdasági választ a válságra.

A jelenlegi kritikus gazdasági helyzetben a kormány és az ellenzéki pártok számára is elsődleges kérdés a válaszlépések kidolgozása. A lehető leghamarabb el kell fogadnunk a törvényeket, hogy megvédjük az emberek mindennapi életét.

"A pesszimizmus a szenvedélyből fakad; az optimizmus az akaraterőből."

Lelkes híve vagyok Alain francia filozófus ezen szavainak. A jövő olyan valami, amit mi hozunk létre. A jövő fényes. Erősen hiszek ebben és ez alapján cselekszem. Pontosan ez az az erős akarat, amely számottevő erővé válik és megnyitja az utat a jövőbe.

Szívből remélem, hogy ez az év mindannyiunk számára gyümölcsöző lesz, és minden tőlem telhetőt meg is teszek azért, hogy ilyenné tegyük.

2009. január 8.

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 41 vendég böngészi
Linkek