Kezdőlap Rovatok Politika Hirosima reméli, hogy Obama elfogadja a meghívást
Hirosimai diákok felkérték Barack Obama elnököt, hogy látogassa meg a várost abban a reményben, hogy új lendületet adhat a nukleáris fegyverek leszerelésének.


Mintegy 250 tizenéves diák írt levelet japánul Obamának. Csatlakozott hozzájuk további száz az USA-ból, többen abból az iskolából, ahová Obama is járt Hawaii-on. Az amerikaiak vállalták a levelek lefordítását angol nyelvre, a Hiroshima daily nevű napilap szervezésében.

Még soha egyetlen hivatalban lévő amerikai elnök sem látogatott el Hirosimába, ahová az Egyesült Államok a második világháború végén atombombát dobott, annak ellenére, hogy a város vezetése számtalan alkalommal próbálkozott a meghívóval.

Obama korábban már kinyilvánította, hogy "olyan világot szeretne, amelyben nincsenek nukleáris fegyverek", sok levélíró reménye szerint már csak ezért is várható tőle, hogy elődeivel ellentétben elfogadja a meghívást.

Azok a diákok, akik Hawaii szigetén segítik a fordítási munkát, természetesen egészen más érzésekkel viszonyulnak a világháborúban történtekhez, hiszen két egykori ellenségről van szó. Az USA más területén is beszállnak a fordításba: egy New York-i japán nyelviskola diákjai harminc levél fordítását vállalták el.

Kiváncsian várjuk, mennyire válik valóra Obama híres kampányjelszava...

Kyodo

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 78 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek