Kezdőlap Rovatok Receptek Vega ételek Dobva-rázva sült tofu sok-sok zölddel
  • 500 g vegyes zöldség falatokra vágva
  • 250 g kemény tofu
  • fél csésze kesudió
  • 2 kanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 csésze (2 dl) húsleves (vagy víz)
  • 1 kanál chiliszósz


A tofuból préseld ki a vizet a szokásos módon. Vágd falatokra. Száraz serpenyőben pirítsd meg a kesut, vigyázz, nehogy odaégjen. Tedd félre. A serpenyőben ezután hevíts fel egy kanál olajat, és pirítsd meg rajta a tofut. Néha kevergesd meg, hogy minden oldala megpiruljon. Add hozzá a fokhagyma, a szójaszósz és a húsleves felét. Közepes lángon párold 3-4 percig. Tedd félre. A vokban hevítsd fel a maradék olajat, add hozzá a maradék fokhagymát és pirítsd meg benne a zöldséget. Ha egyszerre túl sok, csináld több lépésben. A forró zöldségre merj időnként 2-3 kanál húslevest (egyszerre csak annyit, amennyi azonnal gőzzé válik, így gyorsabban megpárolódik a zöldség).

Végül keverj össze mindent a serpenyőben, hevítsd fel egy perc alatt és azonnal tálald.

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)