Kezdőlap Rovatok Politika A tanárok perlik az államot személyes adatgyűjtés miatt
Középiskolás tanárok egy csoportja kártérítési pert indított a kanagavai megyei önkormányzat ellen, amiért személyes információkat gyűjtöttek be azokról a pedagógusokról, akik megtagadták, hogy felálljanak a nemzeti himnusz elhangzásakor iskolai ünnepségeken.


A jokohamai kerületi bíróságnak benyújtott keresetben 18 felperes, köztük kanagavai középiskolai tanárok követelik, hogy töröljék adataikat és fejenként egymillió jenes kártérítést kérnek kompenzációként.

A felperesek állítása szerint az adatgyűjtés szándékos és az önkormányzat rendeleteivel ellentétes volt.

A kereset szerint 2006 márciusa óta a Kanagava Megyei Oktatási Tanács folyamatosan gyűjti az adatokat azokról a pedagógusokról, akik megtagadták, hogy állva énekeljék az iskolai ünnepségeken a "Kimigajo" dalt. A tanács felszólította az iskolaigazgatókat, hogy jelentsék az illetők nevét és hogy milyen utasításokat adtak a renitens pedagógusoknak.

Miután néhány tanár követelte, hogy töröljék nevét egy önkormányzati, személyes információk védelméről szóló rendelkezésnek megfelelően, egy önkormányzati bizottság azt javasolta a tanácsnak, hogy tegyenek így. A bizottság rámutatott, hogy az adatgyűjtés ezen formája tilos.

A tanács azt válaszolta, hogy az egy évvel korábbi adatokat megsemmisítették, ám továbbra is gyűjtötték a neveket az új iskolai ünnepségeken.

"Ha valaki nem áll fel a Kimigajo közben, az egy fontos információ az illető személyes véleményéről. A rendelet ellen való, hogy a tanács még mindig begyűjti azoknak a listáját, akik így tesznek, a bizottság ajánlása ellenére", fogalmaznak a felperesek a keresetben.

Mainicsi

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 84 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek