Kezdőlap Rovatok Politika Aszó szeretné, ha az új pénzügyi világrendben nagyobb szerepet kapna Japán
Aszó Taró miniszterelnök a G20-as pénzügyi találkozó előtt egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a szigetország vezető szerepet kíván játszani a krízis legyőzésében.


- Reméljük, hogy vezetésünkkel olyan nemzetközi gazdasági rendszert építünk ki, amely képes megfelelni az új világ gazdasági és pénzügyi kihívásaira - mondta Aszó egy washingtoni sajtótájékoztatón.

Aszó külön üdvözölte, hogy példa nélküli a találkozón a fejlett országok mellett olyan fejlődő országok is részt vettek, mint Brazília vagy Indonézia.

A miniszterelnök elmondása szerint "érezte a résztvevők elvárásait Japán irányában".

- Százmilliárd dollárt ajánlottunk fel a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF), és Japán korábbi tapasztalatai tükröződtek a vezetők nyilatkozataiban is. Most a találkozón született megállapodást kell konkrét tettekre váltani - mondta a japán miniszterelnök.

Ázsiára váltva Aszó rámutatott, hogy abban a régióban működik a világgazdasági növekedés motorja.

- Ázsiában gazdasági növekedésre van szükség. Japán további erőfeszítéseket tesz a pénzügyi együttműködés fejlesztésére és az ázsiai régió fenntartható növekedésének biztosítására - tette hozzá.

Aszó, aki Kínát is felszólította, hogy adjon pénzt az IMF-nek a kisebb fejlődő országok számára még egyszer kifejtette elvárásait a kommunista óriás és az olajtermelő országok felé - melyek szintén óriási tartalékokkal rendelkeznek -, hogy adjanak kölcsönt az IMF-nek.

MDN

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 58 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek