Kezdőlap Rovatok Politika Aszó Taró hírlevele - Első kézből
Egészen addig, amíg megválasztottak miniszterelnökké szinte egyetlen nap sem telt el anélkül, hogy az országot jártam volna. Mindegy, mit keresünk, az első lépés, hogy személyesen vizsgáljuk meg a dolgokat. Részt kell vennem a Diéta ülésein, ennek ellenére minden tőlem telhetőt megteszek, hogy első kézből ismerjem meg a történteket ahelyett, hogy jelentéseket olvasgatnék.


Aggódtam az áremelkedések és a kiürülő áruházak miatt, ezért vasárnap meglátogattam egy szupermarketet, hogy saját magam lássam a helyzetet. Megnéztem a polcokon a kínálatot és beszélgettem néhány emberrel, akik a gyerekükkel együtt vásároltak.

Az áruházban láttam, hogy a búzalisztből készült tészták ára emelkedett. Más, búzalisztből készült termékek egyelőre nem drágultak, viszont csökkent a csomagolásban található mennyiség. Azt is észrevettem, hogy a halak ára nem változott, eszembe juttatva a halászok gondjait.

Ha a fizetések ugyanazon a szinten maradnak, nyilvánvaló, hogy az emelkedő árak miatt a családok élete keményebbé válik. Tennünk kell valamit a helyzet javításáért.

A kormányzat által bejelentett intézkedécsomag alacsonyan tartotta az importbúza árát, de csupán kisebb mértékben. A sorozatos áremelkedések végül meghaladták a kormányzati segítség mértékét. A kormányzat úgy változtatott a részvényvisszavásárlási szabályokon, hogy a vállalatok könnyen jussanak hozzá saját értékpapírjaikhoz, így esély nyílik rá, hogy a különben osztalékként elköltött pénzből a dolgozók is részesüljenek. Meg kell lépnünk minden olyan intézkedést, amely közvetlenül érinti az emberek mindennapjait és könnyít a gondjaikon.

A legfontosabb az, hogy megvédjük az emberek mindennapi életét és a japán gazdaságot. Új gazdasági lépéseket állítok össze a hónap végéig.

A lépések, melyek az emberek mindennapjait érintik jönnek legelőször. További intézkedéseket tervezünk a kis-, közepes és nagyvállalatok számára, melyeket keményen érint a jelenlegi pénzügyi válság. További lépéseket teszünk a régiók újjáélesztése érdekében, ahol az üzleti élet feltételeinek erős változásai okoznak problémát. Ezek az új gazdaságélénkítő csomag elemei, melyeket a múlt héten elfogadott költségvetés-módosítást már tartalmaz.

Nemrég a képviselőház elfogadta az új antiterrorista tövényt. Japán folyamatosan üzemanyagpótló feladatot lát el az Indiai óceánon nemzeti érdekeinkkel összhangban. Mivel más országok Afganisztánban lépnek fel a terrorizmus ellen, így fel sem merülhet a kérdés, hogy Japán kivonná magát.

Az önvédelmi erők tengerészei pokoli hőségben teljesítenek szolgálatot. A viharos vizek folyamatos veszélyt jelentenek. Nincs ennél keményebb természeti környezet, de hiszem, hogy egész nemzetünket képviselő katonáink végrehajtják majd feladataikat.

2008. október 23.

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 116 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek