Kezdőlap Rovatok Politika "Ilyen a stílusom" - védekezik a miniszterelnök
Aszó Tarót komoly támadások érték a sajtóban, miután napvilágra került, hogy a recesszióval küzdő ország vezetője előszeretettel fejezi be napjait drága bárokban és éttermekben.


- Szerencsére van elég pénzem, mindent a saját zsebemből fizetek - nyilatkozta Aszó, aki egy gazdag család gyermekeként jutott a miniszterelnöki pozícióba. - Ez a stílusom. Nem fogok változtatni rajta - tette hozzá.

Szeptember végi beiktatása óta Aszó rendszeresen látogatja Tokió luxushoteleit és bárjait barátaival és munkatársaival.

A sajtóban komoly visszhangot váltott ki, hogy vasárnap egy szupermarketbe látogatott, ahol az emberekkel beszélgetett az emelkedő élelmiszerárakról, utána pedig az Imperial luxushotel éttermében töltötte a nap hátralévő részét.

Aszó szerint "a bárok és éttermek a hotelekben viszonylag biztonságosak és olcsók".

Azzal érvel, hogy ha kevésbé extravagáns helyekre járna, azért kritizálnák, amiért akadályozza az üzletmenetet, mivel ilyenkor mindig egy rakás testőr és újságíró veszi körül.

Pártjának több képviselője is kifejezte már aggodalmát Aszó szokása miatt, mivel ez komolyan ronthatja a megítélését a választók között - a legfontosabb kampánytéma ugyanis feltehetően a gazdaság állapota lesz.

A 68 éves Aszó nagyapja is miniszterelnök volt; a család több házat birtokol a fővárosban és Japán déli részén, ahol jól menő vállalatot is irányítanak.

Aszó az elmúlt években megpróbált módosítani a róla alkotott képen: például előszeretettel hangoztatta vonzalmát az átlagjapánok által is kedvelt mangák iránt.

Kyodo

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 89 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek