Kezdőlap Rovatok Politika Aszó Taró hírlevele - Japán látens ereje
Dr. Nambu Joicsiró, Dr. Maszukava Tosihide és Dr. Kobajasi Makoto kapták az idei fizikai Nobel-díjat. Az is megjelent a hírekben, hogy a 2008-as kémiai Nobel-díj Dr. Simomura Oszamut illeti meg.

Ez az első alkalom az utóbbi hat évben, hogy egy japánt választottak ki a Nobel-díjra. A ragyogó híreket hallva azonnal felhívtam őket, hogy kifejezzem hálám.

"Nagyon fontos, hogy kalandos lélekkel rendelkezzünk a tudósok világában. Véleményem szerint a tanulás sokkal könnyebben megy azok számára, akik lelkesednek a tárgyért."

Ez az erőteljes üzenet Maszukava professzortól hangzott el a mai fiatal diákok számára. Hiszem, hogy a japánok örömteli és konstruktív hozzáállása nemzetünk ereje.

A japánoknak jobban tisztában kellene lenniük látens erejükben. Japánnak "erősnek és ragyogónak" kell lennie. Remélem, hogy ezt az elképzelést a hírlevéllel is sikerül elterjesztenem.

Eközben a japán gazdaság, beleértve a regionális gazdaságokat komoly nehézségekkel néz szembe. Legfontosabb feladatom, hogy könnyítsek az emberek aggodalmain a napi élettel kapcsolatban. Először késedelem nélkül életbe kell léptetni a nemrég megalkotott gyorscsomagot.

A pótköltségvetés, amely a csomag intézkedéseit támasztja alá elfogadtatásra talált a képviselőházban. A lehető leghamarabb megpróbálom elfogadtatni a felső házi képviselőkkel is, akik most fogják megvitatni.

Ezen a héten a Nikkei részvényindexe négy év és tíz hónap óta először esett tízezer pont alá. A jen tovább erősödik, volt olyan időszak, amikor egy amerikai dollárért kevesebb, mint száz jent adtak.

Más országokkal összehasonlítva Japán financiális rendszere egészséges. Ugyanakkor sokan tartanak attól, hogy az Egyesült Államokból kiinduló válság hatással lesz a reálgazdaságra is. Meg fogom tenni a szükséges lépéseket és szoros figyelemmel kísérem a gazdasági feltételek változásait.

Számos más fontos politikai kérdés van még. Nyitottan és becsületesen részt fogok venni a Diéta vitáin és szilárdan részt veszek a napirenden lévő kérdések megvitatásán és a következtetések levonásában.

2008. október 9.

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 86 vendég böngészi
Linkek