Kezdőlap Rovatok Politika Aszó Taró hírlevele - Legyen erős és ragyogó
2008 szeptember 24-én megválasztottak Japán 92. miniszterelnökének. Nagy várakozással nézek e hírlevél olvasóival folytatott kommunikáció elé.
A miniszterelnökség rendkívül felelősségteljes munkája az én vállamra nehezedik, amit nagyon is érzek. Különösen a szívemre vettem azt a körülményt, hogy komoly krízis közepén állunk, amelyet az emberek gazdaság és a mindennapi élet iránti aggodalma tölt ki, ráadásul ezek az emberek egyre elégedetlenebbek a politikusokkal, akik nem tudtak megfelelő választ találni ezekre az aggodalmakra.

Hiszem, hogy küldetésem nem kisebb, mint újra élettel megtölteni Japánt, ismét erős és ragyogó nemzetté téve. A japán gazdaság újraépítése és az emberek jólétének fokozása a legfontosabb teendő. Azonnal lépéseket teszek, hogy újjáélesszem a gazdasági életet, hogy meg tudjanak küzdeni az emelkedő árakkal. A japán gazdaságnak három évre van szüksége a feléledéshez; Japánnak három éven belül ki kell törnie a mocsárból.

Hiszek Japán szunnyadó erejében.

Keményen dolgozó emberek vagyunk magas színvonalú technológiával. A japán gazdaság számtalan kihívással nézett már szembe és minden alkalommal erősebben került ki a gondokból. Semmi ok nincs arra, hogy pesszimisták legyünk.

Arra köteleztem magam, hogy olyan politikát folytatok, amely nem bújik el szégyellősen a feladatok elől, hanem felelősen szembenéz velük. Elhatároztam, hogy erős és ragyogó nemzetet építek - egy nemzetet, amelyre mi, Japán lakói büszkék lehetünk.

Az elmúlt évben 161 településen jártam országszerte, hogy közvetlenül meghallgassam, mit mondanak az emberek az egyes régiókban.

Ez a hírlevél nem csupán arra való, hogy kifejtsem elképzeléseim; arra is lehetőséget ad, hogy meghallgassam az Önök véleményét, hogy aztán ezeket tükrözze az államapparátusban végzett munkám.

Remélem, hogy minden japán úgy érzi: tagja az Aszó-kabinetnek és őszintén megosztja velem a véleményét. Töltsük meg együtt energiával Japánt.

Aszó Taró


 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 109 vendég böngészi
Linkek