Kezdőlap Rovatok Küzdősport Kitálal a kirúgott szumós
A marihuána-birtoklás miatt örökre eltiltott orosz szumós azt nyilatkozta, hogy korábban bevett szokás volt pénzért szándékosan veszíteni egy-egy mérkőzésen.

Az eredeti nevén Szoszlán Alexandrovicsnak hívott sportoló ha lehet, még nagyobb felfordulást okozott az amúgy is botrányoktól sújtott szumós világban. A Japán Szumószövetség már jelenleg is pereskedik a Shukan Gendai magazinnal, amiért azt állította, hogy előre lefixált mérkőzéseket szerveznek.

Wakanoho, ahogy az orosz versenyzőt a japán sportvilágban ismerik elmondta, hogy hajlandó tanúskodni a tárgyaláson, amely a JSZSZ panaszát tárgyalja a magazinnal szemben.

- Arra kényszerítettek, hogy fogadjam el a pénzt és tisztességtelen módon játsszam - mondta Wakanoho egy sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a részletekről szívesen beszámol a bíróságon.

Wakanoho az első aktív versenyző, akit örökre eltiltottak a szumózástól a sportág évszázados történelmében. A sportoló még mindig azt szeretné, ha visszavennék. Elmondása szerint azért szeretné folytatni tevékenységét, hogy "ismét megtisztítsa a szumó világát".

A mongol származású Aszasórjú október harmadikán tanúskodik a Shukan Gendai elleni perben.

A legújabb bunda-vádak még nagyobb nyomás alatt tartják a szumós vezetőket, akik próbálják menteni a sportág megtépázott becsületét.

JT

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 74 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek