Kezdőlap Rovatok Captain Japan Velencében startolt a Sky Crawlers

A japán animációs stúdió, a Production I.G bejelentette, hogy versenybe szállnak a 65. Velencei Filmfesztivál Arany Oroszlán díjáért a Sky Crawlers című új animével.

Image

 


Az Osii Mamoru (”Ghost in the Shell”) által rendezett film egy sikeres könyv feldolgozása: az eredeti regényt Mori Hirosi írta és már nyolcszázezer példányt eladtak belőle. A történet egy kitalált világban játszódik, ahol örökös kamaszkorban élő fiatalok gyilkolják egymást repülőgépeken, a közönség szórakoztatására.

Tavaly egy interjúban Isii Tomohiko producer elmondta, hogy a manapság megjelenő animékkel ellentétben ez a film valóban olyan helyzetet mutat be, amilyenben sok fiatal találja magát. "Mivel Osii Mamoru rendező úgy érezte, hogy van egy üzenete a felnövő nemzedék számára", mondta Isii, "úgy döntött, hogy együtt fog dolgozni a feljövőben lévő Itó Csihiro forgatókönyv-íróval és új rendezési stílust valósít meg, hogy valóban elérje a megcélozni szánt közönséget.

A filmet Osii régi társával, Kavai Kendzsivel késztíti, aki a Ghost in the Shell és a Death Note munkálataiban is részt vett. A szereplőknek többek közt Kikucsi Rinko (Babel) és Kurijama Csiaki (Kill Bill) kölcsönzi a hangját.

Ami a megvalósítást illeti: a film felváltva vonultat fel két- és három dimenziós jeleneteket új technikával, amely a rendező elmondása szerint forradalmi módon vegyti a kétféle módot.

A "The Sky Crawlers" augusztus másodikától fut 230 japán moziban.

Captain Japan

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 67 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek