Kezdőlap Rovatok Küzdősport Világraszóló botrány a szumósoknál
A szumó hosszú történetében még soha nem volt rá példa, hogy egy aktív élversenyzőt eltiltottak volna a sportolástól - ezidáig. A Japán Szumószövetség egy orosz szumóssal most kivételt tett, mivel a férfit letartóztatták marihuána birtoklása miatt.

A szumós vésztanács még a letartóztatás napján meghozta döntését, egyúttal elfogadta az 55 éves edző lemondását is. Az istálló tovább működik, a szövetség által kinevezett vezetővel.

A húszéves Vakanoho nevű szumós igazi neve Szoszlán Alexandrovics, aki a legfelső makuucsi osztályban versenyzett "beismerte a vádakat", idézte a szövetség szóvivője egy sajtótájékoztatón, amelyen megindokolták az eddig még sosem alkalmazott büntetést.

Az edzőre nem róttak ki további büntetést. A szövetség ezt azzal indokolta, hogy "a férfi lemondása önmagában elegendő volt, mivel látszik, hogy komolyan veszi a dolgot".

Vakanohót néhány napja tartóztatták le, miután találtak nála egy orosz készítésű cigarettát, amely 0,3 gramm szárított növényt, köztük kannabiszt tartalmazott. A dolog úgy derült ki, hogy a sportoló elvesztette pénztárcáját, amit valaki leadott a rendőrségen - benne az említett cigarettával.

BB

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 134 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek