Kezdőlap Rovatok Szúdoku Gyilkos szúdoku
A szúdoku öl, butít és nyomorba dönt - például kifejezetten káros az egészségre, mert folyton kihűl a kádban a víz és ha az ember jobban belemerül egy kemény feladványba, akkor bizony könnyen megfázhat.


A hagyományos változattal itt a honlapon is próbálkozhattok, ám vannak olyanok, akiket még a legnehezebb feladványok sem elégítenek ki. Az ő számukra jelenthet újabb lépcsőt a "killer sudoku" vagy ahogy a japánok hívják, a szamunamupure.

 

Image


Ez picit hasonlít az olasz keresztrejtvényre, ahol egy soron belül nem adják meg, hol kezdődik és végződik a következő megfejtés, azaz ha az első meghatározást elrontod, a hiba csak kumulálódik. A gyilkos szúdoku esetén egyetlen számot sem adnak meg, ehelyett több mezőt összekötve csupán azt tudhatjuk, hogy az adott mezőkben szereplő számok összege mekkora. A "több mezőt" angolul cage-nek, azaz ketrecnek hívják. Természetesen ehhez a feladványhoz egészen más megfejtési stratégiák párosulnak, például előtérbe kerül az a tény, hogy egy 3x3-as négyzetben a számok összege (egytől kielncig összeadva) mindig 45.
Hibrid feladványok is léteznek, ezeknél néhány szám és néhány ketrec összege adott.
A gyilkos szúdoku a legelterjedtebb a hagyományos változat mellett a számos variációból. Sum-sudokunak, azaz összeg-szúdokunak is hívják.

Ha felkeltette az érdeklődésed, itt naponta találsz egy új gyilkos feladványt.


 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 126 vendég böngészi
Linkek