Kokeshik a Negurában

Közös workshopot hirdetünk Tóth-Vásárhelyi Réka, díjnyertes kokeshi készítő iparművésszel. Rékától mindent megtudhattok a kokeshik világáról és irányításával elkészíthetitek a saját fababátokat. Mi pedig arról gondoskodunk, hogy mindeközben ne maradjatok éhesek.

Az eseményre az alábbi menüt állítottunk össze:

Shogayaki (Gyömbéres sertéshús káposztával)
Corn rice (Japán kukoricás rizs)
Tamago tofu (Tojás tofu)
Miso leves
Desszert: Mushipan (Gőzölt sütemény édesburgonyával)

Workshop menete:
Terített asztallal fogadunk Titeket, majd miután elfogyasztottátok az ételeket átalakítjuk a helyszínt a kokeshi festéshez és Réka vezetésével elkészíthetitek a babátokat. Festés után édességgel és közös teázással zárjuk az estét.
Workshop ára: 10000Ft/fő
(az ár tartalmazza egy kokeshi baba festését, amit természetesen haza lehet vinni, a vacsorát és az este alatt fogyasztott alkoholmentes italokat, teákat.)

Jelentkezés a honlapon:(!!!)
http://www.neguracooking.com/esemenynaptar/2017/10/26/kokeshik-a-neguraban

A kokeshikről:
Az egész világon híres, a japán népművészetnek és ma már az iparművészetnek is szerves része, a kokeshi baba. Ezek a gyönyörű, színes műtárgyak ellenállhatatlan vonzerővel rendelkeznek. Mivel kézzel készülnek nincs két egyforma, minden babából saját egyéniség árad. Betekintést engednek a több száz évnyi japán kultúrába azáltal, hogy egyesítik a gazdag történelmet a jellegzetes, modern életerővel, ami a merész színekben és egyszerűségükben rejlik.
A fából esztergált és faragott babák letisztult formáikkal ábrázolják a nőket és lányokat, mintegy megtestesítve a japán női szépségideált. Fekete, rendezett haj, bájos, szelíd, fehér arc és zárt, díszes kimonóba öltöztetett test. Díszítésük, festett mintázatuk gyakran évszakokhoz köthető. Szinte nincs is olyan japán háztartás, ahol legalább egy kokeshi baba ne lenne.

Ha szeretnél többet tudni a kokeshikről, látogass el Tóth-Vásárhelyi Réka honlapjára: http://www.tvreka.hu/hu

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 113 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek