Egy hét "pihi" (végig dolgoztam, audit volt) után ismét Japánban vagyok. Ez alkalommal Curuokába (Jamagata megye) jöttünk. Képes beszámoló következik. :)

 

Most vagy kilencen jöttünk, ugyanúgy Bécs- München-Tokió útvonalon, de egy belföldi járattal tovább Sónaiba.

Ha a nemzetközi járat után belföldi járat jön, a nemzetközi reptéren fel kell venni a csomagot, egy ingyenes busszal átmenni a belföldi reptérre, és újra feladni a csomagot.

A munka ugyanolyan, fél 9-re jön értünk a taxi, mindennap minimum este 6-ig, de inkább 7-8-ig a gyárban vagyunk. Elég fárasztó, főleg, hogy rajtam kívül nincs egy magyar sem, csak a németek, akik egymás között persze mindig németül beszélnek. Én japánról angolra fordítok, illetve néha németre, mert van olyan kolléga, aki nem tud angolul.

Curuoka kisváros (a japán városokhoz képest - 130.000 lakosa van), a hotel régi, de tiszta, viszont a szoba nagyon kicsi.

A hotel közelében van egy szupermarket, egy százjenes, egy családi étterem és egy rámenes. Nevezetesség a Curuoka park, a Curuoka-kastély romjain/alapjain, van pár templom, szentély, de körülbelül ennyi. (Autóval egy órányira van a Haguro-hegy, a lábánál egy mozifilm-díszlet faluval, kicsit messzebb a tengerpart. Sajnos nincs autónk.) Sejtettem, hogy a szoba kicsi lesz, úgyhogy hoztam futócipőt, néha reggel futok egyet. Tíz perc alatt el lehet jutni a rizsföldekre. Nem tudok betelni a rizsföldekkel. Annyira rendezettek és élénkzöldek a palánták, és a másfél hét alatt, amióta itt vagyunk, máris sokat nőttek.

Temető a ház mögött

mondtam, hogy kisváros

A szupermarket zöldtea-kínálata

Ha whiskey, akkor Suntory!

 

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 67 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek