Mire jó, ha nem kerek, hanem szögletes omlettet készíthetek? - merül fel az emberben a kérdés, amikor a japán konyhafelszereléseket nézegeti. A japán konyha kicsit másképp ismeri a rántottát, mint mi: általában papírvékonyra

sütik, majd sok réteget egymásra rakva kis kockákat vágnak belőle. Az olajjal kikent szögletes sütő - tamagojaki - aljára egész vékonyan tojást csorgatunk, majd mihelyt az alja szilárdulni kezd, egy pálcikával felhajtogatjuk a serpenyő hozzánk eső végébe. Ismét öntünk a serpenyőbe egy kevés rántottát, az összehajtogatott részt megemeljük, hogy alá tudjon folyni, majd amikor keményedni kezd, újra összehajtogatjuk.

A műveletet egészen addig folytatjuk, amíg egy vastag "rudat" kapunk. Ezt kézzel (nagyobb kés lapjával) kicsit megnyomkodjuk, majd falatnyi hasábokat vágunk belőle. A hasábokat - ha szét akarnak esni - egy nori-csíkkal vagy akár zöldhagymaszárral is megköthetjük. Az így készült tojásba általában tesznek egy kevés mirint, de vigyázzunk, mert cukortartalma miatt a tojás sokkal hamarabb megbarnul. A tojást nem kell habosra verni, elég, ha evőpálcikával nagyjából homogénné keverjük.

Igen jól mutat az ilyen "réteges tojásrántottában" pár szem borsó vagy pár karika zöldhagyma.

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 93 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek