• 2 csomag kemény tofu
  • fél kg zöldbab
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 dl sherry
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • fél csésze apróra vágott uborka
  • fél csésze hoisin szósz
  • őrölt szecsuáni bors
A tofut szeld másfél centis szeletekre. Tedd papírtörlők közé, amikor átnedvesedik, cseréld. Hevíts fel egy edényben egy centinyi olajat, majd szórd bele a zöldbabot. Két percig süsd fedő alatt, majd tedd félre. A tofut vágd falatnyi darabokra. Egy kiolajozott serpenyőben pirítsd meg a gyömbért és a fokhagymát. Add hozzá a babot és a tofut.
Keverd el a sherryt a kukoricakeményítővel, majd öntsd a zöldségre. Kevergesd, amíg sűrűsödni kezd. Add hozzá az uborkát és a hoisin szószt. Tálalás előtt szórd meg szecsuáni borrsal.

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)