Kezdőlap Rovatok Közlemények Becsődölt az első ingyenes manga magazin
A "Comic Gumbo", a világ első ingyenesen kapható manga magazinja utoljára december 18-án jelent meg.

A Comic Gumbo tavaly január óta volt kapható és 48 számot ért meg. A Degima kiadóba több nagy cég is befektetett, de még a Nippon Television Network Corporation segítsége és a százezres példányszám sem bizonyult életképesnek. A magazint a nagyobb vasútállomásokon és manga kávézókban osztogatták Tokió-szerte. A december 11-i számban jelentették be, hogy megszűnik a magazin.

A hírt mindenki szomorúan fogadta, mivel a Comic Gumbo nemrég kezdett sorozatokat kiadni könyv formájában, és nemrég jelentették be, hogy hamarosan már nem csak Tokió körzetében terjesztik, hanem országszerte.

A Degima egy sajtóközleményben bejelentette, hogy "számos ok miatt" szüntetik meg a kiadványt, de a csődről szóló hírek alapján a Degima nem csak ezzel hagy fel, hanem gyakorlatilag minden tevékenységét beszüntette december 11-én.

A kiadványt teljes egészében a hirdetők tartották el, ám a magazin értéke nem alakult úgy, ahogy tervezték.

A mangakiadás helyzete Japánban jelenleg olyan, hogy a költségek miatt egyedül a magazinok nem életképesek. Csupán a magazinokban megjelenő népszerű képregények könyv-változatai képesek profitot termelni. Ráadásul más piacokhoz képest rendkívül magas példányszámban kell eladni egy mangát, hogy nyereséget hozzon. Az ingyenes Comic Gumbo kiadója új üzleti modellt próbált meghonosítani, részben a szokatlan árképzéssel keltett közfigyelmet kihasználva. A csőd azt jelezheti, hogy ez a modell mégsem volt egészen tökéletes.

Animaxis

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 80 vendég böngészi
Linkek