Kezdőlap Rovatok Receptek Szószok, mártások Lime csatni
Fűszeres, édes-savanyú csatni mindenféle sülthöz. Bátrabbak főtt jázminrizshez is fogyaszthatják, magában.

  • 12 lime félbevágva
  • 1 közepes hagyma négybe vágva
  • 2 teáskanál chiliszósz
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 100 g mag nélküli mazsola
  • csipetnyi fekete bors
  • 1-1 teáskanál koriander- és mustármag
  • 3 dl ananászlé
  • 3 kanál méz
  • 2 teáskanál só

A lime-okat facsard ki. A kifacsart lime-ok közül hat felet dobj el, a maradék 18-at tedd egy turmixba. A mustármagot a koriandermaggal együtt pirítsd meg egy serpenyőben. A többi hozzávalót turmixold le. Nem kell teljesen simára, nem baj, ha kicsit darabos marad. (Készítheted úgy is, hogy a mazsolát apróra vágod és a turmixolás után kevered hozzá.) A kihűlt magokat keverd el benne. Ezután hagyd szobahőmérsékleten állni egy napon át. Másnap alacsony lángon párold harminc percig. Töltsd légmentesen záró üvegekbe. Tárold hűvös helyen.

Egy rendes csatnit legalább két hétig pihentetnek, mielőtt elfogyasztják. A megkezdett üvegeket tartsd hűtőszekrényben.

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 254 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Linkek