A sült rizs (csavan) egyike annak a számos kínai ételnek, amely a japán konyha mindennapos tartozékává vált.

Nagyszerűen alkalmas a tegnapi maradék értelmes újrahasznosítására, legyen szó húsról vagy zöldségről. Az alapja természetesen a főtt rizs hidegen vagy forrón. Ehhez jön egy kevés, általában erős aromájú zöldség (például újhagyma vagy gyömbér), valamint a tojás.Ehhez az ételhez nyugodtan használhatod a növény zöld szára mellett a csinos rózsaszín virágokat is. Amíg nem feljődik ki benne a mag, addig nemcsak finom, de fel is dobja az étel kinézetét.

 

Hozzávalók:

  • 2 csésze főtt rizs
  • 1 csésze nagyjából összevágott metélőhagyma
  • fél csésze apróra vágott sonka
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 kisebb cukkini, kis kockákra vágva
  • 1 kanál szójaszósz


Egy serpenyőben készíts két tojásból rántottát. Amikor kész, egy fakanállal darabold fel.
A legtöbb kelet-ázsiai ételhez hasonlóan itt is fontos, hogy olyan edényt használj, ami nagyon fel tud forrósodni és nem hűl ki azonnal a beledobott ételtől. Erre a célra a legjobb az öntött vasból készült vok.
Hevíts fel egy kevés olajat a vokban vagy serpenyőben. Add hozzá a gyömbért, egy percig pirítsd, amjd szórd bele a sonkát és a cukkinit. Nagy lángon pirítsd egy percig. Öntsd hozzá a rizst, kevergesd, hogy nagyjából szétessen. Add hozzá a metélőhagymát és kevergesd tovább. Add hozzá a tojást, önts rá egy kevés szójaszószt. Forrón tálald, a metélőhagyma virágaival díszítheted.

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)