• 1 nagy narancs
  • 2 egész csirkemell kicsontozva, bőr nélkül
  • 1 kanál szójaszósz
  • 4 szál újhagyma 5 centis darabokra vágva
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 1 dl narancslé
  • 1 dl olaj


Zöldséghámozóval hámozd meg a narancsot. Ügyelj rá, hogy a fehér réteget ne hámozd hozzá (mert keserű). A héját vágd 3 centis vékony csíkokra. Egy darab sütőpapíron a grillsütőben vagy a sütőben óvatosan szárítsd meg 10-15 perc alatt.
A csirkét vágd 3-4 centis darabokra. Egy közepes tálkában keverd el a szójaszószt, a gyömbért és a chiliszószt, majd öntsd rá a hagymával elkevert húsra. Egy másik, kisebb tálban keverd el a keményítőt, a cukrot és a narancslét.
Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben. Dobd bele egy percre a narancshéjat. Amikor pirulni kezd, szedd ki és süsd meg benne a hagymás húst. Amikor elveszti a rózsaszín árnyalatát, öntsd rá a narancsos keveréket. Állandó evergetés mellett alacsony lángon addig forrald, amíg besűrűsödik.
Tálaláskor hintsd meg az olajban sült narancshéjjal.

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)