Kezdőlap Rovatok Receptek Vega ételek Tofu tengeri algával
  • 40g hidzsiki (szárított tengeri alga)
  • 200g sárgarépa
  • 1 kocka kemény tofu
  • 3 dl víz
  • 3 kanál szójaszósz
  • 2 kanál cukor
  • 2 kanál mirin vagy 2 kanál szaké + 1 kanál cukor
  • 2 kanál olaj


A hidzsikit mosd le, majd áztasd be langyos vízben húsz percig.
A répát vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben forró olajon pirítsd meg a répát, add hozzá a lecsepegtetett hidzsikit, majd a falatnyi kockára vágott tofut. Öntsd fel a vízzel, forrald fel, majd add hozzá a többi hozzávalót. Alacsony lángon addig párold, amíg a lé nagy része elfő. Önállóan vagy főtt rizzsel tálald.

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)