A japán pénztárgépeknek mostanában az új csoda megjelenése adja a legtöbb munkát - megjelent a spray-vel felhordható selyemharisnya, amelynek viselői
örökre elfeledhetik a felfutott szemektől való rettegést.

"A terméket könnyű használni, hamar szárad - csak rá kell fújnod a bőrödre" - magyarázza Hanae Szeki, a tokiói Ginza egyik plázájának kozmetikusa.

A találmány rendkívül hasznos a nyári hónapokban, amikor túl nagy a meleg a hagyományos harisnyákhoz. Most már havonta többszáz üveg harisnyát adunk el
- egész Japánból érkeznek hozzánk vevők - teszi hozzá.

A terméket légharisnyának keresztelték. Terrakotta, természetes és bronzszínben kapható, és egy üveg mintegy 10 euróba kerül. Ebből kb. húsz pár harisnyát festhet magára egy átlagos nő.

A feltaláló elmondta, hogy az ihlet bötlet három éve szállta meg a nyár közepén. Egyik munkatársnője azt mondta, hogy nem akarja hordani a harisnyáját, mert túl forrónak találja. A kihívás tehát abban állt, hogy találni kellett valamit, ami a lábak szépségét ugyanúgy megőrzi, mint a harisnya.

A festett harisnya vízálló, így a nyárt követő monszunos időszakban is hordható marad.

A harisnya veszélyes is lehet, ha véletlenül más ruhára fújjuk, menthetetlenül beleragad.

Volt olyan vásárló, aki elmondta, hogy reggel túl értékes az az öt perc, amíg a harisnyafújás tart. Az eredmény viszont a megtévesztésig hasonlít a valódi harisnyára, este pedig sok szappan és némi dörzsölés segítségével lemosható a zuhanyzáskor.

Juko Isihara divatkritikus szerint az ötlet a legjobb, amit a csókálló rúzs óta feltaláltak. Szerinte még ma is nagy nyomás nehezedik a női alkalmazottakra, hogy viseljenek harisnyát - különösen a nagyobb konglomerátumok munkatársai esetében. A japán nők egyre nagyobb kísérletezőkedvvel rendelkeznek, már virágos vagy épp hálós harisnyákat akarnak hordani.

Ahogy nő a hőmérséklet, a japán boltok egyre nehezebben tartanak lépést a növekvő igénnyel.


BBC News

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 113 vendég böngészi
Linkek