Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek A középiskolások 21%-a ismeretlenekkel emailezik

Tokióban decemberben végeztek egy felmérést 1500 szülővel gyermekük mobil-és okostelefonálási szokásairól.

 

Ennek eredményeként kiderült, hogy a középsikolások 21 százaléka emailezik ismeretlenekkel. Negyedük találkozott is ezekkel az ismeretlenekkel.

 

Az általános iskolások 6 százaléka, az alsó középiskolások 15 százaléka ismerkedett már ismeretlennel. Úgy tűnik, ahogy nő az életkor, úgy nő ez a szám.

Tokió azt mondja, ez elég veszélyes lehet, bűncselekménybe torkollhat, ezért érdemes lenne a családdal erről beszélni, illetve közösen szabályokat felállítani.

NHK

http://www3.nhk.or.jp/news/easy/k10010032031000/k10010032031000.html

 
Megvitat (1 hozzászólás)
A középiskolások 21%-a ismeretlenekkel emailezik
Apr 04 2015 05:31:27
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: A középiskolások 21%-a ismeretlenekkel emailezik

Ez itthon is ugyanígy van szerintem, de amikor én voltam gimis, akkor is így volt. Nekem pl. 100 levelezőtársam volt a világ minden részéről, akikkel nyelvgyakorlás céljából leveleztem, de csak tizedrészükkel volt alkalmam személyesen is találkozni, mert nekem meg sem fordult a fejemben, hogy világ körüli útra megyek, és mindenütt vendégül láttatom magam a levelezőtársaimmal, mint a japán gasztronómus barátom) És utólag belegondolva, ez még veszélyesebb helyzet volt, mint a mai világban, ugyanis akkor még csak postai úton történő levelezésre volt lehetőség, ezért mindenki tudta a lakcímemet) A mai fiatalok, akik a Facebook-on leveleznek ismeretlenekkel, legalább a lakcímüket nem osztják meg egymással) Egyébként az én Facebook ismerőseim egyharmada is olyan, akikkel személyesen még egyszer sem találkoztam)De sok értékes emberke van közöttük, pl. Aizu Taro költő, akinek a 私の福島 című könyvét lefordítottam magyarra) Vele majd mindenképpen szeretnék személyesen is találkozni, egy karitatív tevékenységgel foglalkozó barátnőmmel már szervezzük, hogy Magyarországon is létrejöhessen egy olyan kiállítás, mint sok más országban, amely abból áll, hogy festőművészek képeket festenek a költő verseiről, amelyeket valahol kiállítanak, és a kiállítás megnyitóján a költő japánul, a fordító pedig a saját anyanyelvén felolvassa a verseket, amelyekről képek készültek, és ennek minden bevételét a fukusimai gyerekek megsegítésére fordítják.
#5976

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 1 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 153 vendég böngészi
Linkek