Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek A tokiói Disneyland

A tokiói Disneyland

A tokiói Disneyland valóban mesés hely: annak ellenére, hogy Japán klímája paradicsomi helyzetet teremt a szúnyogok számára, itt nincs egy szúnyog sem.

 


 

Ezt a vízbe kevert vegyszerekkel érik el, ami emiatt nem iható, viszont semmi baj nem történik, ha bőrrel érintkezik.  A vizet egyébként az algásodás ellen is kezelik. Erre már csak azért is figyelnek, mert több olyan játék van a vidámparkban, ami a látogatókat vizessé teszi és a látogatók szeretik, ha rájuk fröccsen a víz. Sőt, olyan embereket is fizet Disneyland, akik a legjobb helyeket keresik, ahol kellemesen hűsítő vízpermet ér minket, de nem áztat el teljesen.

Az előbb említettük, hogy vegyszerekkel az algásodást is megakadályozzák, de akkor a Mississippit utánzó minifolyó vajon miért olyan sárbarna? nos, ez is a vízkezelő rendszer szakembereinek köszönhető, akik így színezik a vizet. Emellett a folyómedret is úgy formázták meg, hogy mélyebbnek tűnjön, mint valósában.

Ugyanúgy, mint a rovarirtók, ezek a színezőanyagok is környezetbarát anyagok. Ezenfelül a Disneyland és a Disney Sea vizeit folyamatosan szűrik és újra felhasználják a vidámparkok parkjaiban.

Disneylandben hotel is található, ez a Disney Ambassador Hotel. Mickey egeres és Minnie egeres szoba mellé, ahol a szőnyegtől a fürdőszobai piperetáskáig visszaköszön az egérfej-motívum, jövőre leköszön Peter Pan és Hófehérke, hogy átadja helyét a Szépség és a Szörnyeteges szobáknak (53 szoba lesz). Jövőre átalakítják az Alíz Csodaországban (63 szoba) és a Hamupipőke (20 szoba) témájú szobákat is.

a pontos árak időszakonként változnak, de a legkisebb szoba (40 négyzetméter) 45.200 jentől kezdődik egy éjszakára, Hamupipőke szobája (ez a legnagyobb) pedig már 96.600 jenbe kerül.

http://www.disneyhotels.jp/english/dah/index.html

http://www.disneyhotels.jp/dah/index.html

 
Megvitat (1 hozzászólás)
A tokiói Disneyland
Jul 20 2014 18:44:36
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: A tokiói Disneyland

Ráadásul, a japán szúnyogok nem zümmögnek, és nem is lehet érezni, amikor éppen megcsípnek, csak a csípések helye olyan lesz, mintha fekélyes lenne a bőr. Ezt mondta az a beszélgetős barátnőm is, aki Győrben lakott, meg a tanulótársam is.
#5893

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 1 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 56 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek